Házépítés

Berger álomotthon – nyugodt házépítés

Sokan úgy vélik, hogy egy építkezés hatalmas kihívás, mégis nagyon sokan gondolják úgy, hogy könnyebb, és nyugodtabb az élet egy szép családi házban, ahol nincsenek szomszédok sem fölöttünk, sem alattunk, sem jobbra, sem balra. A szabadság ára egy húzósnak gondolt házépítés.

Hagyományos házépítés

Van az úgy, hogy az ember csak áll a telek egyik sarkán, és képzeletben már látja maga előtt a csodás házat, a szobákat, a hatalmas teraszt, ahol a felkelő napfényben kávézgat reggelente. Aztán hirtelen, rengeteg kérdés sorakozik fel. Hogyan kezdjek bele? Mennyi ideig fog tartani? Ezernyi intézni való és feladat! Döntések sokasága.

A Berger házépítés merőben más

Ha már a döntés megszületett a házépítésről, akkor ideje belevágnunk. Ha fontos a házépítés ideje, vagyis a megvalósulás hossza, akkor a legjobb választás a Berger típusházai közül választani. A házépítés kihívása a tervezők, kivitelezők, intézni valók, alapanyagok kiválasztása mind, mind végtelenül egyszerű is lehet. Az újgenerációs BERGER Házak csúcsminőségű gyártósoron készülnek, a polgári készház elemeket gyártó üzemünkben. Mit jelent ez az Ön számára? A minőséget és ügyfélközpontúságot, valamint még korszerűbb, újgenerációs megoldásokat a házépítéséhez. Jól tervezhető, előre meghatározott, pontosan kiszámolt költségek mentén, kiváló üzemi minőségben elkészített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont kapnak kulcsrakészen.

Házépítés országszerte

A BERGER Házak az ország egész területén épít egyedi tervezésű családi házakat, állandó csapattal és állandó minőségben. A típus vagy egyedi családi házépítés teljes folyamatát a BERGER Házak munkatársai kezelik a megrendelői kívánalmaknak megfelelően, a szerződés aláírásakor határidőt és vállalási árat garantálva. Mivel a házépítés projekt nagyobb részben a tervezőasztalnál, és a gyárban történik, maga a helyszíni építkezés időtartama a fogadószint elkészítése után nagyon rövid idő alatt elkészül, akár 8-12 hét alatt átadható lehet. A házépítés menetét a szakemberek fázisokra bontották és a szerződéskötéstől a kulcsátadásik minden részlethez összeszedték a legfontosabb tudnivalókat. Ennek a jól átlátható folyamatnak a mentén valósulnak meg a Berger álomotthonai.

A házépítés alapanyaga

A házépítéshez használt készházelemeket a német csúcsminőséget képviselő Weinmann gyártósoron készítjük el, természetes fa alapanyagokból milliméterpontosan összeállítva. A kiváló minőségű, CE tanúsított faanyagok mellett cellulóz és fagyapot hőszigetelést, gipszrostot, gipszkartont használunk a gyártás során. A Berger Házak üzemében kiváló minőségű természetes alapanyagokból készítjük el az elemeket. A hossztoldott, vákuumszárított, gyalult és hőkezelt faanyag Ausztriából érkezik.

Cégünk jelentősen hozzájárult Magyarországon a környezettudatos építőipar terén a szemléletváltást. A környezet és energiatudatos nézőpontot képviselő családok előszeretettel választják a Berger energiatakarékos házait. A rétegrend kiválasztásánál szakértő munkatársaink segítenek.

Összegezve, ha Ön éppen építkezés előtt áll, vagy már gondolkodik rajta, akkor kérjen ajánlatot cégünktől, hogy a tervből megvalósult álomház legyen!

Hőszigetelés

Kulcskérdés az energiahatékonyság

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen, de nem is olyan régen még teljesen természetes volt, hogy a házak hőszigetelés nélkül épüljenek fel. Ennek a viszonylag hosszú ideig tartó építkezési formának köszönhetően ma Magyarországon a lakóépületek közel 80 százaléka energiahatékonyság szempontjából nagyon rosszul áll, felújításra, korszerűsítésre szorul. Mint, ismert 2021-től a használatba vételi engedélyt már csak a közel nulla szintet elérő épület kaphatja meg. A régi épületeknél, családi házaknál az Energiatanúsítvány elkészítésével, megnézhetjük, hogy hol szökik el a legtöbb energia. Azután, egy jó szakember megállapítja, hogy milyen típusú, minőségű, nedvességtűrő, illetve teherbíró képességű hőszigetelő kerüljön az ingatlanunk falazatra vagy lábazatára, vagy a tetőre. Mérnöki számítások szerint az eltűnő energia közel 30-35 százaléka a falakon át távozik, negyede a tetőn, az ablakokon át, és a padlón át távozik.

Hőszigetelés felsőfokon

A BERGER Házak újgenerációs készházainak rétegrendjét a szakemberek úgy állították össze, hogy a lehető legjobb minőségű, otthonunkhoz leginkább illő hőszigetelést kapjuk. Minden rétegrendünkkel garantált, a tökéletes termikus burok megvalósulása. Vagyis a folyamatban lévő és a 2021-től életbe lépő épületenergetikai szigorítások második szakaszának is megfelelnek a BERGER készházelemei. Épületeink elérik az úgynevezett „közel nulla energiaigény” kritériumot, ugyanis mi már a tervező asztalnál rendszerben gondolkodunk. Akár a típusházaink közül választanak az ügyfeleink, akár egyedi tervezésű házról van szó, a Bergernél teljes hőszigetelés rendszerben tervezünk és kivitelezünk. Mivel az egyes hőszigetelő elemek kompatibilisek, így nem lesz közöttük káros reakció sem.

Milyen a jó hőszigetelés?

Óriási a választék a szigetelőanyagok között. Hagyományosnak tekinthető hőszigetelés például, a kőzetgyapotos illetve, az EPS hőszigetelés, de mi a Berger házaknál már a befújt cellulóz és a természetes, öko farost szigetelést részesítjük előnybe. És hogy hova kerül hőszigetelés egy családi házon? Többek között a homlokzatra, tetőtérre, padlóra, padlásfödémre, válaszfalakra, tetőtérbe. Az energetikai szigorításokat az újgenerációs gerendaházaknál is tökéletesen meg tudjuk valósítani. Az általunk gyártott készház elemekből megvalósult házaknál könnyen elérhető a közel nullás energiaszint. A rétegrendünk kialakításánál párazáró, és páraáteresztő fóliákat használunk a légalagutak elkerülésére. Ha ugyanis levegő kerül az épületszerkezetek közé, akkor az, légáramlási mozgást indít el, aminek a következménye, hogy elkezdi kihúzni a házból a meleget, és bevinni a hideget és ahol a hideg kimeny, ott páralecsapódás keletkezik.

Cellulóz szigetelés előnye:

Az általunk is használatos hőszigetelés lényege az, hogy egy alacsony hőátvezető képességű anyaggal elválasszuk a külső klímától és hangoktól a belső klímát és hangokat, vagyis az épület belsejét. Cellulóz hőszigeteléshez durván felaprítják az újságpapírt, bórsavval összekeverik, majd őrlőben apróra darálják. A bórsav megvédi a cellulóz szigetelést a rovarok és gombák támadásaitól, illetve ellenállóvá teszi a korhadással és a tűzzel szemben. A cellulóz szigetelések nem tartalmaznak egészségre ártalmas anyagot, bőrre nincsenek ingerlő hatással. A cellulóz szigetelés illatsemleges, elektrosztatikusan és elektromosan semleges, nincs mérgező gáz kibocsátása, illetve használata során nincs belélegezhető por. A cellulóz szigetelés jobb hő és hangszigetelő, mint az üveg, vagy kőzetgyapot. Impresszív hőszigetelő tulajdonságát tovább fokozza az a tény is, hogy a bedolgozási technológia miatt garantáltan kitölti a legkisebb üregeket is. E hézagmentesség miatt bizonyosan hőhídmentes lesz otthonunk szigetelése. A szigetelés hőtároló képességének magas értéke azt jelenti, hogy a szigetelés és a fal nyáron sem melegszik át.

Passzívház

Környezettudatos készházak

A lakásépítés piacának növekedése miatt a hazai építőipar, 10 százalék feletti növekedés előtt áll. Csak Budapesten, több mint a kétszeresére nőtt az új lakások építésének a száma az előző évekhez képest. Mivel a kivitelezői kapacitások végesek, a lakásépítések egyre inkább elhúzódnak. Erre megoldás a készház, amely már 6-9 hónap alatt költözhető, és maga az építkezés mindössze 2-3 hónapot vesz igénybe. A hazai lakáspiac érdekessége, hogy jelentősen megnőtt az érdeklődés a passzívházak, és a fokozottan energiatakarékos házak iránt.

A passzívház fogalma

A passzívházat azért nevezzük így, mert szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre, hűtésre. A passzívháznál a hőveszteségeket minimalizáljuk és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó – hőnyereséget maximalizáljuk.

A passzívház elve

Jól lezárjuk a házat a külső hatások ellen, ehhez két fontos dolog kell. Jó épületszerkezet, és kitűnő nyílászárók. Hasznosíthatjuk a szoláris energiát, de nagy jelentőséggel bír a szellőző rendszer optimális kialakítása is.  A jó szellőző rendszer az, amelynél hőcserélőn keresztül adódik át az elvezetett használt levegő hőmennyisége és a bevezetett friss levegő. A passzívházban a kellemes hőérzet, aktív fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. A passzívház elv egyszerűnek tűnik, de gondos tervezést és a részletekre való odafigyelést igényel. A passzívháznak nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelnie. A passzívház lényegét egyszerűen meg lehet fogalmazni. Ezeknél a passzívházaknál elegendő a szellőző levegő utánfűtése ahhoz, hogy tartsák a hőmérsékletüket, vagyis alapvetően nincs szükség aktív fűtésre, csak kivételes esetekben. Ez pedig akár 90 százalékkal is kevesebb fűtési költséget jelent egy passzívház esetében, mint a hagyományos építésű házak esetében, azaz négyzetméterenként 1,5 m3 gáznak megfelelő energiával megoldható a fűtés.

Passzívház épületszerkezete

A passzívház szigorú követelményei fokozott szigeteléssel jórészt elérhetők, azonban ez még nem elegendő. Figyelni kell már a telek adottságaira, a ház tájolására. Az épület tömegformálása, az ablakok mérete és elhelyezkedése, az árnyékolórendszerek, valamint a gépészet, a földhő és a napenergia hasznosítása is lényeges.

Alacsonyenergiájú vagy passzívház?

A mozgástér a passzív házaknál meglehetősen szűkös, miközben az alacsony energiaigényű házaknál nincsenek ilyen szabványértékek, illetve előírások, melyeknek meg kell felelni. A fűtési hőszükséglet a 15 kWh/m2 értéknek akár kétszerese-háromszorosa is lehet. A tulajdonosok eldönthetik, hogy milyen mértékben teszik energiatakarékossá házukat. A fokozott energiatakarékosságú házaknál kedvező hatás a mérsékeltebb rezsi.

A passzívház előnyei

A környezettudatos építkezés egyre több családnak jelent megnyugtató jövőt. Az alacsony rezsiköltségeken túl olyan előnyei is vannak a passzív, illetve az alacsony energiafogyasztású házaknak, mint például az egyenletes hőmérséklet, így télen sem sugározzák a hideget a falak. Az egészségvédelem jegyében jó érzés tudni, hogy mindig friss, por- és pollenmentes a levegője, miközben nincs huzat. Nincsenek hőhidak, nincs páralecsapódás és nincs penész.

Mennyi idő a passzívház bekerülésének megtérülése?

Ehhez érdemes összetett számításokat végezni, szakember segítségével.  Tapasztalataink szerint manapság még kevesebben vállalják be a passzívház építését, inkább megmaradnak az alacsony energiafelhasználású megoldásnál. A Berger Házak hatékony falszerkezetei pontosan ezt a fajta törekvést célozzák. Passzívházat építeni tehát most még inkább elkötelezettség kérdése, hiszen ez az, ami alapot adhat arra, hogy a tulajdonosok vállalják a tervezéssel és az építkezéssel járó fokozott nehézségeket és anyagi áldozatokat. Ha józan megfontolással közelítjük meg a kérdést, akkor jelenleg az alacsony energiafogyasztású ház lehet a legtöbb családi ház építő számára, az optimális megoldás.

A Berger Házaknál hosszú távra gondolkozunk. Tudjuk, hogy a jövőbeni rezsiköltségek legalább olyan fontosak, mint a ház egyszeri építési költsége. A tudományos alapossággal összeállított, kimagasló hőszigetelő képességű szerkezeteinknek, a minőségi nyílászáróknak és a szakembereink által összeállított gépészeti megoldásoknak köszönhetően épületeinket rendkívül magas energiahatékonyság jellemzi.

A 2017-es Construma kiállítás népszerű újdonsága volt a környezetbarát és magas minőségű alapanyagok felhasználásával, a pilisben épített energiatakarékos otthon bemutatása. A Berger házak gyorsan, ellenőrzött üzemi körülmények között, méretpontosan és kiváló minőségben, hazai és osztrák alapanyagokból, német technológiával készülnek.

„Ha az építtető átlátható folyamatok mentén, jól tervezhetően, előre meghatározott pontos költségek mentén, kiváló üzemi minőségben elkészített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont szeretne kapni, akkor egy átlagos készház jobb választás, mint egy hagyományos technológiával épített ház” – nyilatkozta Beregszászi Pál, a Berger Házak vezetője. Hozzátette: „további előnyök még a kedvezőbb páraháztartás, így kellemesebb a ház klímája. Olcsóbb a fűtése, hűtése, valamint előnye még a környezetbarát kivitelezés, a helyszínen kevesebb az élő munka, jóval kisebb zajterheléssel és kevesebb hulladékkal jár az építése.  Mindezekkel biztosítani tudjuk a leendő tulajdonosoknak, hogy teljes egészében környezettudatos, megújuló energiát használó, alacsony fenntartási költségű családi házakba költözhetnek. Berger Eco típusházaink, extrém alacsony energiafelhasználást biztosítanak. A csomagárakon kívül, ajánlataink egyedi igények szerint is alakíthatók.

Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!

 

Készházak

Új, korszerű, környezetbarát – Berger készház

Mit jelent az, hogy készház?

Gyárban ipari körülmények között, időjárástól függetlenül, teljes magasságban-hosszban készült falak, födémek és tetőszerkezetek, amiket egy speciális járművel a helyszínre kiszállítanak, és egy előre elkészített alapon legalább félkész kivitelig összeszerelnek. Mindez nem határozza meg az anyagot. A készházak készülhetnek: fa, fém váz, vagy beton alapanyagból is. Európában általánosítható, hogy a készház kategória favázas épületet jelöl.

Miben jobbak a Berger Házak a hagyományos technológiával épült otthonoknál?

Ha az építtető átlátható folyamatok mentén, jól tervezhetően, előre meghatározott pontos költségek mentén, kiváló üzemi minőségben elkészített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont szeretne kapni, akkor egy átlagos készház általában jobb választás, mint egy hagyományos technológiával épített ház.

Ezen felül további előnye a kedvezőbb páraháztartás. A Berger készházak klímája nagyon kellemes. Olcsóbb a fűtése, hűtése. Előnye még a környezetbarát kivitelezés, hiszen a helyszínen kevesebb az élő munka, jóval kisebb zajterheléssel és kevesebb hulladékkal jár a készház építése. Ha környezeti hatást nézzük, akkor a fa felhasználása, mind a vázszerkezetben, mind a hőszigetelésben sokkal jobb környezetvédelmi szempontból. A fa újra termelhető, előállítása, szállítása, üzemeltetése, újra hasznosítása, kevesebb energiával oldható meg, így csökken a CO2 kibocsátás.

Mennyire tartós a Berger Készház?

Tapasztalatból tudjuk, hogy a favázas szerkezet akár 600 évig is megőrzi alapvető fizikai tulajdonságát,- ha nem kap pangó vizet, és UV fényt. Amennyiben vörösfenyőből épül, akkor akár 1800 évig is. Több, mint ezeréves fa szerkezetű épületek is léteznek a világban, de a néhány százévesekből már a szomszédos országokban is rengeteget lehet találni. A mai technológiával készített készházak teljes mértékben versenyképesek tartósságban, a hagyományos szerkezetű házakkal.

Mennyire őrzi értékét a készház?

Értékálló, mert alacsony a rezsiköltsége. Könnyen elérhető akár a közel 0 energia igény teljesítése. Szakértő vélemények szerint, a magasabb költséggel üzemeltethető hagyományos épületekkel szemben jobban őrizi az értékét a készház!

Mennyire terjedtek el a készházak Európában?

Észak-Európában – főként a Skandináv országokban, szinte ismeretlen a tégla családi ház, ott 90% körül van a favázas építkezés. Ausztriában és Németországban a családi házak 20-35%-a készház. Magyarországon ez az arány jelenleg egyre növekszik már több, mint 14%.

Bárhol és bármekkora méretben lehet készházat építeni?

Bárhol építhető, ahová el lehet szállítani és a darus anyagmozgatásra van lehetőség. A méretkorlátok is elsősorban szállítási, statikai, tűzvédelmi előírásbeli okok lehetnek. Bécsben megépült egy 24 emeletes, Tokióban tervezés alatt van egy 70 emeletes készház. Az átlag a maximum 5 emeletes és 100 lakásos társasház, de ott is betonvázas a tartószerkezet, és a kitöltő falazat a szendvics, vagy tömörfa szerkezet. Magyarországon a családi ház az általános, de van 6-8 lakásos társasház, sorház, iroda, önkormányzati épület is, és van 1000 nm felületű kétszintes rendelő is, amely készház technológiával épült.

Bővíthető, átalakítható a készház?

Igen! Egyszerűbben, gyorsabban, tisztábban, mint a téglaház!

Polgári üzemünk Közép-Európa egyik legmodernebb készház gyártó üzeme, amely környezetbarát, magas minőségű alapanyagokból, épít energiatakarékos készházakat. Típusházaink közül weboldalunkon választhat, de a csomagárakon kívül, az egész ország területén építünk egyedi készházakat!

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére hétköznap 9 és 17 óra között. Üzemünk a Polgári Ipari Parkban található, ahol otthona elkészítésének teljes folyamata is zajlik.

Ügyfélszolgálat: +36 30 179 1009

E-mail: kapcsolat@keszhazepites.hu, Cím: H-4090 Polgár, Ipari Park

Gyorsházak

Gyorsházak épülnek az ország egész területén

 

Az ökologikus építés és a természetes építőanyagok használata egyre nagyobb teret hódít világszerte és így hazánkban is.  A tudatos gondolkodású építkezést tervező családoknak egyformán fontos a minőségi lakóklíma és az energiahatékonyság, de ugyanolyan fontos szempont, hogy a felhasznált alapanyagok környezetbarátak, természetesek is legyenek. A BERGER gyorsházak ezeket az igényeket igyekeznek minél szélesebb körben kielégíteni. Ha az építtető átlátható folyamatok mentén, jól tervezhetően megépített, energiatakarékos, környezettudatos, egészséges otthont szeretne, akkor egy átlagos gyorsház általában jobb választás, mint egy hagyományos technológiával épített ház.

Berger gyorsházak itt és ott is

Az ország 2 különböző pontján, 2 nagy családnak, 2 egyedi BERGER Ház. Közép-Európa egyik legmodernebb készház üzemében, Polgáron készülnek a gyorsházak szerelt elemei, német csúcstechnológiával, időjárástól függetlenül, ellenőrzött gyári körülmények között. Ezek a gyorsházak lehetnek kulcsrakészek, vagy kívül kész kivitelben is rendelhetők. A megrendelők választhatnak a típusházak közül és egyedi tervek alapján is elkészülhetnek a gyorsházak.

Generációk gyorsházban – új generációs BERGERHÁZ élmény

Hajdú-Bihar megye egyik kisvárosában egy háromgyermekes család nemrég költözött be egy Berger gyorsházba kulcsrakész kivitelezéssel.  A tudatos gondolkodású szülőknek egyformán fontos szempont volt a minőségi lakóklíma megteremtése és ezzel együtt az energiahatékonyság, valamint az is, hogy az építkezés során felhasznált alapanyagok környezetbarát, természetes anyagok legyenek. A gyorsházra kívül-belül gipszrost palánkolás került, kívülről Steico fagyapot hőszigetelő rendszer került, belülről párafékező fólia gipszkartonnal. A falak már gépészeti és elektromos installációval – gégecső, szaniter blokkokkal együtt – kerültek kiszállításra a Berger üzeméből.  A gyorsház építkezési forma, jóval kevesebb zajterheléssel és hulladékkal járt, mint egy hagyományos építkezés.

A házról:

–             Tetőtér beépítés, kulcsrakész, kívülről dryvit vakolatú, BERGER Ház 

Hasznos alapterülete: 200nm

Értékmentés modern technológiával – Pikkpakk gyorsház a Pilisben

Az építészeti hagyományok megőrzésével, de mégis a legkorszerűbb technológia minden előnyével építkezhet, ha a gyorsházat választja. A Pilisben épített gyorsház a tradicionális stílus megőrzésével, de a modern építészeti megoldásokkal készült.  A gyorsház tulajdonosainak két fő szempontjának is megfelelt a Berger házak ajánlata.  A minőségi alapanyagokból történő, fenntartható építkezés és a környezet megóvása volt a két fókusz. A telek sajátos adottságát kihasználva, egyedi tervek alapján készült el ez a gyorsház, ügyelve például, a már meglévő növényzetre is. Az egész építkezés miatt csupán 1 szilvafát kellett kivágni a többi dísznövényt sikerült megóvni. A BERGER Házak ajánlatából a kívül kész szint megoldást választották a tulajdonosok. Az alapozást, a villanyszerelést, a hidegburkolatot és a gépészetet saját maguk oldották meg, így a házunk leglátványosabb része, a nagypaneles elemek legyártása és a helyszínen történő összeszerelése, pikkpakk megvolt.  A külső faburkolat az összedaruzott elemek összeállítása után került fel a falszerkezetre. A boronafalas megoldás tökéletesen illik a vadregényes telekhez. A ház végül is földszintes és belsőgalériás lett. A ház egyik felében kapott helyet a nappali és konyha az étkezővel, ez egy igazi közösségi tér, a másik felében a zárt udvarra szülői háló és fürdőszoba került, a kettő között a gyerekek szobái kaptak helyet. A galéria funkciója a játéktér és a tévézés élménye. A nappaliban jutott hely még egy kemencének is.

A házról:

–  borona burkolatos, galériázott, látszófödém gerendás nagypaneles földszintes  BERGER Ház

– hasznos alapterülete 126 nm+20nm galéria